Mooie meid met mentor

Op het eerste gezicht lijkt Talissa haar levenspad moeiteloos alleen te kunnen lopen. Alleen, schijn bedriegt. Vanwege een lichte verstandelijke beperking neemt Talissa moeilijk beslissingen. Gelukkig heeft ze mentor Daniëlle Mekken.

Daniëlle zorgt, als mentor, dat de achttienjarige Talissa geen misstappen maakt in haar leven. Zij houdt in de gaten of Talissa wel de zorg krijgt die ze nodig heeft. ”Als je haar spreekt, heb je niet het idee dat ze een beperking heeft. Dat is haar valkuil. Samen nemen we nu de juiste beslissingen voor haar.”
In de toekomst wil Talissa, die in een kledingzaak werkt, zelfstandig wonen. Een grote stap waarin Daniëlle een belangrijke rol speelt. “Dat gaat haar lukken, maar ook dán heeft ze zorg op reguliere basis nodig. Mijn taak is om er voor te zorgen dat ze die ook echt krijgt. Ik hou daarom nauw contact met de zorgaanbieder. Het doet me goed dat het met haar steeds beter gaat.”

Mentor Daniëlle Mekken:
“Talissa is een hartstikke leuke en mooie meid. Als je haar spreekt, heb je niet het idee dat ze een lichte verstandelijke beperking heeft. Dat is haar valkuil. Ze heeft extra zorg nodig. Samen nemen we nu de juiste beslissingen voor haar. Het doet me goed dat het met haar steeds beter gaat.”